Interview in de Hank.

Door: Aluna van Schooneveld

December 2016


“Christinastraat, het hoge huis”, luidde het WhatsApp-bericht van Eline, toen ik op de drempel van mijn huis stond, klaar om naar haar toe te gaan. Overigens was het de eerste keer dat ik alles via WhatsApp had geregeld: afspraak maken, ondertussen wat extra informatie van Eline gekregen over haar onderneming, en nu ook een extra aanwijzing om mijn weg in de nieuwe wijk te vinden. Het adres was mij bekend, maar het detail maakte mijn zoektocht korter!

Eline van Koningsveld-Baerts is net 33 jaar geworden. Zij is getrouwd met Martijn van Koningsveld en samen hebben zij een zoontje Stijn van 3 jaar oud. Omdat allebei de ouders werken, gaat  Stijn 3 ochtenden naar de peuterspeelzaal en de rest van de dagen naar een gastouder.

Geboren en getogen in Elst, heeft Eline haar middelbare schooldiploma bij het CLV in Veenendaal gehaald en heeft ze daarna een MBO studie Vormgeven afgerond bij het Grafisch Lyceum in Utrecht. Zij werkt al 11 jaar bij een bedrijf in Veenendaal waar ze haar grafische kennis kan inzetten en sinds de geboorte van Stijn halve dagen. Inmiddels heeft Eline ook een diploma inkoop management behaald. Dit om haar werk beter uit te voeren bij de afdeling Product- management en inkoop. Terwijl haar man buiten hout aan het stapelen is voor de kachel en Stijn  (wiens grote foto met het paard Zafira Dona aan de muur hangt) boven rustig ligt te slapen, vervolgt Eline haar verhaal. 

Van kleins af aan is Eline een grote dierenliefhebber. Zij is, net als haar zoontje nu, opgegroeid met paarden en honden. Tegenwoordig heeft zij thuis een hond (Saartje met wie zij aan agilitywedstrijden meedoet) en samen met haar moeder Tineke hebben zij 2 merries, Zafira Dona en Victoria. De paarden staan in een pensionstal tussen Elst en Rhenen, waar alle faciliteiten aanwezig zijn en waar de mogelijkheid is om zomer en winter te trainen. Trainen doet Eline dagelijks, haar moeder Tineke is meestal ook aanwezig en steunt haar altijd bij de wedstrijden en als zij naar les bij haar instructeur Tonnie Huberts in Beers gaat. Want hoe hoog in de paardensport je ook staat, lessen om je vaardigheden en talent bij te slijpen, heb je nodig. 

Fitterdier’s Zafira Dona, het wedstrijdpaard van Eline, is een 12 jarige merrie, die zij als veulen van haar ouders heeft gekregen. Het paard heeft de eerste 3 jaar in de opfok gestaan. De opfok zou je kunnen vergelijken met een  peuterspeelzaal voor de paarden die nog te jong zijn om te werken. Zij  lopen daar vrij rond in de wei en leren daar omgaan met andere paarden. Daar worden zij geestelijk sterk van. Het contact met de mens is minimaal. Doordat zij vrij in de wei zijn, krijgen de paarden zo ook de optimale kansen om goed te groeien en sterke botten, spieren en pezen te ontwikkelen. Met andere woorden: Zafira Dona heeft al een goede start in haar leven gehad. Eline heeft haar zelf zadelmak gemaakt en alles aangeleerd. Zafira Dona heeft een  gouden karakter, zegt Eline. Haar zoontje Stijn kan er op zitten en Zafira Dona staat het toe dat hij haar knuffelt. Zafira Dona is een wedstrijdpaard, waarmee zij heel ver is gekomen in de paardensport.

Victoria is een 14 jarige merrie; het paard van de moeder van Eline. Victoria is op jonge leeftijd ziek geweest en geen reguliere behandelmethode heeft geholpen.

Toen hebben zij in het alternatieve circuit een oplossing gezocht en zo is zij in de aanraking gekomen met de bioresonantie, die gelukkig het probleem oploste.  

 

In alles wat Eline doet en zegt vind je een grote liefde en respect voor haar dieren. En het is niet toevallig dat veel van haar levensbeslissingen zijn verweven met haar paarden. Om haar paarden beter te kunnen verzorgen heeft zij de bioresonantie therapeutopleiding gevolgd en een HBO opleiding Medische basiskennis afgerond. Zij is als ORUN- instructeur geaccrediteerd  bij de KNHS en om haar leerlingen  efficiënter en beter  te begeleiden in de paardensport heeft zij een mental coaching opleiding gevolgd. (Je bent je zenuwen makkelijker de baas en dat maakt het paard zelfverzekerder).  

In 2013 richtte Eline het bedrijf Fitterdier op. (www.fitterdier.nl) Het bedrijf biedt instructie en begeleiding/coaching in de paardensport, van beginner tot wedstrijdruiter. Eline beleeft heel veel plezier aan het lesgeven en hecht heel veel waarde aan een eerlijke manier van trainen. Als bioresonantie-therapeut kan Eline helpen bij bepaalde klachten bij paarden en honden.

Van haar website citeer ik: “Bioresonantietherapie is een natuurlijke geneeswijze die gebruikmaakt van de energetische informatie (trillingen) die het lichaam uitzendt. Met speciale apparatuur worden de eigen trillingen gemeten en door deze trillingen te analyseren kan een beeld gevormd worden van de werking van de verschillende orgaansystemen. Ook kan een allergie voor een bepaalde stof worden gemeten, of een belasting door een virus of bacterie. Door te meten of er resonantie is tussen het lichaam en de te testen stoffen, kan ook bepaald worden welk voer of medicijn of voedingssupplement geschikt is

voor dit dier. Dit is met name bij allergieën een simpele manier om een geschikt voer te vinden. Met behulp van bioresonantie kan het lichaam ook worden onderzocht op energetische blokkades  die veroorzaakt kunnen worden door o.a. een litteken, een trauma, een narcose of een vaccinatie”.

In haar bedrijf maakt Eline gebruik van de talenten en kennis die zij in huis heeft. Ook fotografie staat erbij, met of zonder dieren. Ook biedt Fitterdier te koop aan: voer, supplementen, vitamines en mineralen en verzorgingsproducten voor paarden.

Het andere facet van Eline is Eline de paardrijdster. 

Zij legt uit dat je in de paardensport de basissport hebt en de subtop.  Begonnen als klein meisje op een pony, is zij nu met Fittersdier’s Zafira Dona net overgestapt naar de subtopklasse ZZ-zwaar waar zij recent hun eerste winstpunt hebben behaald, zij beoefent haar sport op een professionele manier. Daar stopt zij heel veel energie en trainingsuren in. 

Doordat Eline met Zafira Dona nu gepromoveerd is naar de subtop, mag zij de basissport nu versneld doorstromen en gelijk uitkomen in de hoogste klasse ZZ-licht, mits het paard de juiste leeftijd heeft. Van deze regel heeft zij nog geen gebruikgemaakt. Eline voegt toe: “Mocht ik in de toekomst een nieuwe topper onder het zadel krijgen, kan ik deze in alle rust thuis trainen en gelijk op hoog niveau uitkomen in de wedstrijdsport”. 

Succes Eline, en laat ons horen hoe het verder met je gaat!